Monitorul Cartierelor

Proprietarii locurilor de parcare își vor putea distribui spațiul contra cost

Proprietarii locurilor de parcare vor putea să își închirieze spațiul contra cost, dacă este un spațiu privat sau rezidențial.

 

 


Proprietarii locurilor de parcare vor putea să își distribuie spațiile, contra cost, prin aplicația yeParking.

 


Locul de parcare trebuie să fie proprietate privată și să nu e afle pe domeniul public. Proprietarii își vor putea stabili un număr de ore sau zile pentru care să lase locul disponibil, și vor primi bani pentru asta.

Fiecare proprietar își setează un tarif pe care vrea să îl aplice pentru locul său de parcare. În urma distribuirii spațiului, profitul pe lună poate să ajungă chiar și la 100 de euro.


Inițiativa este una necesară în multe orașe din România, unde locurile de parcare sunt prea puține.

„Majoritatea locurilor private de parcare stau goale pe timpul zilei, proprietarii fiind plecați la serviciu sau cu treburi în oraș. Dar acestea pot genera un profit substanțial. Iar procedura este simplă, totul se face de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației noastre. Încercăm astfel să încurajăm parksharing-ul, deja celebru în toată Europa, dar încercăm să oferim cât mai multe opțiuni de parcare șoferilor din comunitate. Acum deja putem să spunem că oferim un serviciu complex. Iar planurile noastre nu se vor opri aici”, a declarat Mihai Lodoabă, CEO și unul dintre fondatorii yeParking.


Aplicația este disponibilă în sistemele de operare Android și iOS.

CITEȘTE ȘI:


Patru parkinguri, în lucru în 2021. Primăria caută teren pentru o parcare în Grigorescu

 

abonare newsletter