Monitorul Cartierelor

Alba Iulia scapă de carantină, după o lună. La cât a ajuns rata de incidență?

Municipiul Alba Iulia va ieşi luni noaptea din carantina instituită în urmă cu o lună, când rata de infectare la 1.000 de locuitori era de 10,07.

 

În prezent, rata de infectare a coborât la 5,35, motiv pentru care Alba Iulia va ieși din carantină de uni noapte, potrivit unei decizii adoptate în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba.


 

„Deşi rata de infectare la 1.000 de locuitori pentru municipiul Alba Iulia (5,35) este situată peste media la nivel naţional (4,37), membrii CJSU au analizat toate aspectele referitoare la rata de infectare, rata de transmitere comunitară, respectarea măsurilor impuse de autorităţi, precum şi capacitatea spitalelor de a primi pacienţi şi au decis ieşirea din carantină a municipiului reşedinţă de judeţ”, se menţionează într-un comunicat transmis luni.


Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, a apreciat, potrivit sursei citate, că „efortul comun, al tuturor cetăţenilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă”.

Ce măsuri rămân în vigoare în Alba Iulia?

Rămân în vigoare o serie de măsuri restrictive impuse de rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire de peste 3 la 1.000 de locuitori.


Municipiul Alba Iulia a intrat în carantină în 17 noiembrie pentru o perioadă de 14 zile, ulterior fiind două prelungiri a câte 7 zile.

CITEȘTE ȘI


Starea de alertă se prelungește începând de AZI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter