Monitorul Cartierelor

Un zid din centrul Clujului, pericol public. Se poate prăbuşi oricând peste pietoni – FOTO

De teamă să nu se prăbuşească peste ei, trecătorii merg cât mai departe de un zid foarte deteriorat şi înclinat din zona ultracentrală a oraşului.

Dacă ar fi să luăm la pas centrul oraşului ne-am da seama că o simplă plimbare ne-ar putea băga oricând în spital din cauza numărului mare de clădiri din care se mai desprind din când în când bucăţi de tencuială.

Ne-am obişnuit ca la interval de câteva luni să mai cadă câte un element decorativ, o ţiglă, o halcă de beton. Ca norocul că de cele mai multe ori nimeni nu a fost rănit în urma incidentelor de acest fel.


Pe strada Şt. O. Iosif din buricul târgului (în spatele magazinului Central), de cel puţin cinci ani, un zid este pericol public pentru trecători. Este atât de înclinat încât poate să cadă oricând şi să îngroape pe cineva aflat în zonă la momentul nepotrivit. Dezastrul care s-ar putea produce în orice clipă a fost sesizat de cei care locuiesc în zonă, dar şi de experţi tehnici, care au atras atenţia asupra pericolului. Cu toate acestea, nimeni nu a făcut nimic. Nici proprietarul, dar nici Primăria nu a insistat cu controale, amenzi sau somaţii.

Cea mai recentă sesizare a fost postată în urmă cu câteva zile pe o platformă pentru sesizări şi reclamaţii la adresa conducerii Primăriei. Un clujean, care semnează Alex D. este nemulţumit de faptul că deşi au fost realizate lucrări de modernizare a Centrului pentru Vârstnici (care aparţine de Primărie) şi a fost demolată o parte din zidul problemă, a mai rămas suficient din el cât să fie periculos.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun însă că l-au somat de mai multe ori pe proprietar să facă ceva. “Proprietarul a fost somat să îşi refacă zidul, dar nu a obţinut autorizaţia de construcţie din cauză că nu a respectat toate cerinţele la depunerea dosarului. S-au făcut verificări, s-a întocmit proces verbal pe baza HCL 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului. Amenda în acest caz este între 500 şi 2.500 lei”, a declarat Iulia Perşa, din cadrul Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter