Monitorul Cartierelor

“Taxă” de trecere, impusă de un cerșetor în cartierul Gheorgheni

În orașul de cinci stele, cerșetorii își fac de cap și au ajuns să blocheze calea trecătorilor astfel încât oamenii sunt nevoiți să le dea bani doar ca să poată merge mai departe.

Pe o alee adiacentă străzii Rășinari din cartierul Gheorgheni, clujenii sunt nevoiți să plătească “taxă” de trecere unui cerșetor care pur și simplu le blochează drumul. Aleea este atât de îngustă încât abia îl pot ocoli astfel că oamenii preferă să îl plătească pe cerșetor decât să se oprească în drum și să inhaleze mirosul gunoaielor pe care acesta le răscolește în punctul de colectare a deșeurilor din zonă.

În fotografiile trimise de un cititor se observă clar cum un bărbat îi plătește cerșetorului “taxa” doar pentru a nu se opri în mizeria făcută de acesta pe alee.


Primăria Cluj-Napoca derulează o campanie de combatere a cerșetoriei, dar acest demers nu dă rezultate, dovadă fiind numărul tot mai mare de persoane care apelează la mila trecătorilor atât în cartiere cât și în centrul orașului. În cadrul campaniei, în zonele cele mai aglomerate din oraș, sunt montate panouri cu mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați să nu dea bani cerșetorilor.

abonare newsletter