Monitorul Cartierelor

Invazie de cerşetori în Gheorgheni - GALERIE FOTO

Tot oraşul este împânzit de cerşetori în ciuda campaniei Primăriei împotriva acestui fenomen. În cartierul Gheorgheni, trei femei de etnie romă terorizează cetăţenii în fiecare zi.

În zona Pieţei Hermes din cartierul Gheorgheni, trei femei de etnie romă, una dintre ele cu un copil în braţe, cerşesc zi de zi, fără să fie stingherite de autorităţile care ar trebui să îşi facă treaba. Un cititor care ne-a trimis fotografii cu cele trei cerşetoare spune că acestea sunt localnice, Poliţia Locală le cunoaşte şi nu ia măsuri, iar locuitorii din cartier sunt disperaţi de cât de agresive sunt cele trei femei. “Toată lumea se ferește, bătrânii şi mamele cu copii evită să circule pe trotuarul acela când ies ele la cerșit. O problemă e că pe partea cealaltă a drumului nu este trotuar, ci parcare, deci - mai ales bătrânii şi copiii - se expun riscului de accidente”, ne-a scris cititorul.

Situaţia din Gheorgheni nu este singulară. În toate cartierele sunt cerşetori zi de zi, pe stradă şi în mijloacele de transport în comun. Unii chiar bat la uşile apartamentelor pentru a cere mâncare şi bani.


Primăria Cluj-Napoca spune că periodic adună cerşetorii de pe stradă, dar rezultatele nu se văd pentru că oraşul este în continuare împânzit de cei care apelează la mila trecătorilor. În luna ianuarie, poliţiştii locali au depistat 52 de cazuri de cerșetorie (unele dintre persoanele care apelau la mila publică fiind regăsite de mai multe ori în stradă) pe raza municipiului. Verificările efectuate zilnic au avut loc în următoarele zone: str. Izlazului-zona Big, Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, B-dul Eroilor, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, str. Horea, Calea Mănăștur, Calea Dorobanților, Piața Gării, Piața Cipariu, str. T. Moșoiu, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Mărăști, str. T. Mihali etc. În cinci situații au fost identificați 9 minori  care au fost transportați la DGASPC, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale.

 Primăria derulează şi o campanie împotriva cerşetoriei în cadrul căreia, în intersecţii, sunt amplasate panouri cu mesaje prin care cetăţenii sunt încurajaţi să nu dea bani celor care cerşesc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter