Monitorul Cartierelor

Primăria “încurajează” şoferii să parcheze pe pistele pentru biciclete

Pe strada Horea, au fost montaţi stâlpişori între pista de biciclete şi trotuar pentru a împiedica şoferii să parcheze pe trotuar.

Propunere protejare piste pentru biciclete Propunere protejare piste pentru biciclete

Prin montarea acelor stâlpişori, şoferii sunt practic “invitaţi” să îşi lase maşinile pe pistele de biciclete. Lucru care s-a şi întâmplat, de altfel. Situaţia a fost semnalată de un clujean care a trimis o sesizare conducerii Primăriei Cluj-Napoca, prin intermediul unui site pentru sesizări şi reclamaţii. “Am observat că pe strada Horea s-au montat stâlpişori la intersecţiile cu străzile secundare. Pe de o parte este bine că se protejează fizic trotuarele, pe de altă parte pista de biciclete rămâne neprotejată, e o invitaţie pentru a parca pe pista de biciclete. Mai mult, este şi un pericol pentru biciclişti în cazul în care acestea cad, fiind stâlpişori de metal. Nu cred că trotuarul trebuia protejat de biciclişti, ci mai degrabă trotuarul împreună cu pista de biciclete trebuia protejat de maşini”, a scris clujeanul.

Bărbatul are o altă propunere pentru protejarea trotuarului şi a pistei pentru biciclete. “Din păcate pe strada Horea, diferenţa de nivel dintre şosea şi pista de biciclete este mult prea mică (chiar mai mică decât diferenţa de nivel dintre pistă şi trotuar). Propun ca şi soluţie montarea pe bordura dintre şosea şi pistă (nu pe pistă, ca să nu piardă din lăţime) delimitatoare (ataşat găsiţi poze), astfel încât bordura + aceste delimitatoare să fie suficient de înalte încât maşinile să nu poate să treacă peste ele”, a mai scris clujeanul.


El sugerează Primăriei să găsească o soluţie de a proteja fizic bicicliştii, dar nu cu stâlpişori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter