Monitorul Cartierelor

Lucrările de pe strada Făgetului, un calvar pentru locuitorii din zonă: „Ne rupem maşinile la propriu? Nu câştigăm atât cât ne costă reparaţiile”

Cei care locuiesc în Făget se plâng de faptul că au ajuns să-şi distrugă maşinile din cauza gropilor rămase neacoperite de pe strada Făgetului.

FOTO: ARHIVA FOTO: ARHIVA

Pe timpul iernii lucrările de modernizare a străzii Făgetului au fost oprite, iar cei care locuiesc în zonă trec zi de zi printr-un şantier ca să ajungă acasă.

„Noi înţelegem că este iarnă şi şantierele s-au închis pentru o lungă vacanţă. Dar dumneavoastră puteţi înţelege că totuşi trebuie să mergem la serviciu şi că drumul de la Vila Tuşa - Hotel Stil şi până în Calea Turzii ne rupe maşinile la propriu? Nu câştigăm atât cât ne costa reparaţiile. Gropile formate în drumul improvizat pe şantierul deschis în 14 septembrie sunt singura variantă, neexistând drumuri ocolitoare”, a spus o clujeancă pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc.


Femeia i-a cerut edilului să remedieze situaţia în cel mai scurt timp astfel încât drumul până la locul de muncă să nu mai fie un calvar.

„Vă rugăm să daţi o comandă scurtă şi clară, iar cei care răspund de acel drum în lucru să vină să-l niveleze şi să ne daţi şi nouă şansa să mergem şi să venim civilizat de la serviciu”, a spus femeia.


Emil Boc i-a dat dreptate femeii şi a spus că va „îmbunătăţi” situaţia.

„Vă mulţumesc, aveţi dreptate, voi interveni să îmbunătăţesc situaţia. Am vorbit cu constructorul şi de miercuri cel târziu se va ocupa să îmbunătăţească situaţia”, a spus Emil Boc.


Valoarea totală a proiectului de modernizare a străzii Făgetului este de peste 20 milioane lei, din care aproape 2,6 milioane lei reprezintă bani nerambursabili, iar aproximativ 17,6 milioane lei reprezintă cofinanţarea de la bugetul local.

Pe strada Făgetului nu au fost realizate lucrări de reparaţii capitale în ultimii 10 ani. Au fost făcute doar reparaţii curente ajungând în urma exploatării şi intervenţiilor la diferite utilităţi într-o stare avansată de degradare, necorespunzând condiţiilor optime de trafic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter