Monitorul Cartierelor

Voluntarii curăță Clujul. „Let’s do it” a ajuns în Florești și zona Sf. Ion

Circa 150 de clujeni au ales să petreacă dimineața zilei de sâmbătă strângând deșeurile din zona străzii Drumul Sfântul Ion.

Clujenii au profitat de timpul frumos de afară și s-au îndreptat către ieșirea din Mănăștur, pentru a participa la o activitate de colectare selectivă a deșeurilor. În sacii voluntarilor au ajuns nu dosa gunoaie, ci și deșeuri reciclabile – aluminiu, mase plastice, sticle și carton.

Timp de trei ore, de la mic la mare, voluntarii au lucrat la salubrizarea zonei.


Locul activităților de curățare nu a fost ales la întâmplare, după cum a explicat coordonatorul evenimentului, Laura Macovei, „aceasta e zona împădurită a Clujului, loc în care oamenii vin să se relaxeze, să se simtă bine, și dorim ca și priveliștea să fie pe măsură, adică frumoasă și curată.”

După colectare, deșeurile au fost transportate de compania de salubritate „Rosal” la stații de reciclare, unde urmează să fie sortate în funcție de tip și compoziție chimică.


La activitatea de curățare au participat locuitori de toate vârstele. Cea mai tânără voluntară, în vârstă de numai 5 ani, a fost Ana Pop, care a venit să dea o mână de ajutor mediului alături de mămica ei. Întrebată de ce a venit la curățenie, Ana a spus: „Am venit pentru că ne place mult natura, în special tatei – se dă cu bicicleta, stă la balcon, și doar cu natura poate să stea!”

Acțiunea de ecologizare a zonei s-a desfășurat chiar în ajunul Zilei Mondiale a Zonelor Urbane, 8 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Let’s do it, Romania!” și Asociația „Părinte în Florești”.


Articol și fotografii de Nicolae Mitiș, student la Jurnalism, FSPAC-UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter