Monitorul Cartierelor

JEGUL este REGE în cartierul Mărăşti: fecale, cauciucuri, PET-uri şi miros de urină – GALERIE FOTO

Parcul Expo Transilvania s-a transformat dintr-un loc în care clujenii făceau vara plajă într-o groapă de gunoi clandestină unde PET-urile, fecalele umane şi gunoaiele sunt la ele acasă. Clujenii sunt nemulţumiţi şi susţin că parcul a fost uitat de autorităţi de doi ani de zile.

PET-urile de bere, gunoaiele, dalele aruncate pe spaţiul verde şi fecalele umane sunt primele lucruri care-ţi sar în ochi când intri în parcul Expo Transilvania.

Mirosul de fecale şi urină îţi taie răsuflarea când treci pe lângă staţia electrică de la intrarea în parcul Expo Transilvania.  PET-urile de bere, hârtia igienică, o carcasă de televizor, pungi şi alte gunoaie, toate sunt adunate lângă staţia electrică.


Brazii care se află pe partea dreaptă a aleii au fost „împodobiţi” cu PET-uri de bere.

„Normal că nu-mi convine ce a ajuns parcul acesta. Arată groaznic. Pe toată aleea asta nu au pus nici măcar un coş de gunoi. Toţi boschetarii vin aici, beau, îşi fac nevoile şi nimeni nu-i amendează”, a spus un pensionar care se plimba prin parc.


Cu cât intri mai mult în parc PET-urile de bere sunt tot mai multe, în unele zone fiind adunate şi 16 PET-uri pe un metru pătrat.

Un alt aspect inestetic sunt copacii rupţi şi grămezile de crengi tăiate lăsate de izbelişte în mijlocul parcului, unde teoretic cei mici se joacă.


Nici măcar panourile ruginite nu sunt la locul lor. În loc să fie trei panouri de protecţie sunt doar crengi uscate lăsate pe post de panou.

Parcul abundă de gunoi foarte divers: ghivece, panouri de lemn, rama geamurilor sau cauciucurile autoturismelor. Lângă staţia IRA există şi un „cort” în boscheţi amenajat din folii.


Un clujean care îşi plimbă câinele în parc de doi ani de zile a încercat alături de alţi cetăţeni să mişte lucrurile, dar s-a lovit de nepăsarea autorităţilor locale.

„Cam de doi ani de zile îmi plimb câinele în acest parc. Arată din ce în ce mai rău. Suntem cam douăzeci sau treizeci de persoane care ne plimbăm aici câinii. După cum aţi văzut panourile sunt rupte, iar anul trecut am făcut toţi o solicitare la Primărie să îngrădească locul în care noi ne plimbăm câinii. Nu s-a întâmplat nimic. Tot ce-au făcut a fost să monteze un panou pe care scrie că-i loc de plimbat câinii. Atât”, a spus Sergiu Cosma.


Deranjat de jegul şi gunoiul abundent, a vorbit şi cu alţi oameni care-şi plimbă cânii în parc şi nu au mai aşteptat nimic de la autorităţi: au făcut curat unde se întâlnesc cel mai des.

„Când am văzut că nimeni nu face curat, ne-am adunat noi şi am strâns PET-urile. Le-am pus în saci şi le-am lăsat lângă alee să le ridice cei care fac curat direct din saci. Nu a venit nimeni să-i ia şi cineva a rupt sacii. Să duc eu sacii şi la groapa de gunoi, asta chiar că n-o mai fac. Bine că vin poliţiştii locali şi ne amendează pe noi că n-avem botniţă la câini, dar pe cei care îşi fac nevoile şi fac mizerie nu-i amendează nimeni”, a spus nemulţumit Sergiu Cosma.

Monitorul de Cluj a mai scris despre gunoiul din parcul Expo Transilvania şi în luna ianuarie a anului 2015.

Citeşte şi: Parcul Expo Transilvania este plin de gunoaie. Locuitorii din zonă sunt disperaţi

Citeşte şi: Intrarea în Piaţa IRA, o mare de noroi şi bălţi - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter