Monitorul Cartierelor

Locul în care șoferii ignoră zebra, iar pietonii sunt la un pas de moarte

Pietonii riscă să fie oricând accidentați din cauza șoferilor care ignoră trecerile de pietoni și circulă cu viteză.

Un clujean îi cere primarului Emil Boc să resolve situația de pe strada Frunzișului unde cei care se încumetă să traverseze strada își pun viața în pericol. “Pe varianta Zorilor-Mănăștur (strada Frunzişului), majoritatea maşinilor circulă cu viteză foarte mare, mult peste limita legală. În ultimul viraj stânga, pe sensul de coborâre, acele autovehicule care-şi continua drumul înainte (spre Vila Rosa şi intrarea la cimitir) intră, în virtutea inerţiei, pe porţiunea cu o bandă pe sens cu viteze extrem de periculoase. Încercând să traversez strada pe la trecerea de pietoni, am fost, atât eu cât şi alte persoane, inclusiv copii, care tranzitează zonă, pe punctul să fiu lovit de autoturisme care aveau peste 80km/h. Doar în ultimele săptămâni am fost de două ori în pericol de moarte”, scrie bărbatul într-o sesizare postată pe un site pentru sesizări și reclamații.

El îi cere primarului să amplaseze o denivelare de reducere a vitezei, cât mai urgent, înainte să se producă o tragedie.


Monitorul de Cluj a scris încă de anul trecut despre trecerea de pietoni de pe varianta Zorilor – Mănăștur, dar autoritățile nu au făcut nimic. Atunci, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au declarat că vor căuta cele mai potrivite soluții, dar până acum nu au fost găsite.

abonare newsletter