Monitorul Cartierelor

MĂRĂŞTI - Vor parc pentru copii, dar Primăria le dă cu flit

De mai mulţi ani, clujenii de pe Aleea Bârsei şi strada Ciocârliei se milogesc la Primărie să le facă un loc de joacă pentru copii pe un spaţiu verde, nefolosit.

Cei de la Direcţia Tehnică le spun că pentru acest demers trebuie protejată vegetaţia din zona respectivă plus că este nevoie de acordul vecinilor.

Clujenii care locuiesc pe străzile 21 Decembrie, zona sensului giratoriu şi Pieţei Mărăşti, Ciocârliei, Bârsei, Fabricii, zona sensului giratoriu, Crinului, Lacul Roşu au trimis anul trecut o sesizare Primăriei pentru realizarea unui loc de joacă şi au procedat la fel şi anul acesta. Ei propun amenajarea unui parc pentru copii între aleea Bârsei nr.1 Bl. K şi strada Ciocârliei nr.40 Bl. K2 care stă de zeci de ani neamenajat.


“Nu înţeleg de ce nu se amenajează acest parc când în urmă cu ceva ani a fost amenajat ca şi loc de joacă pentru copii. Ar putea fi un loc extraordinar de joacă pentru copiii din zonă care în lipsa unui parc în aceasta zonă se joacă pe asfaltul încins, în stradă, printre oameni şi magazine”, scrie un clujean în sesizarea adresată primarului Emil Boc.

Reprezentanţii Direcţiei Tehnice au răspuns unei sesizări anterioare că zona respectivă este spaţiu verde aferent imobilelor de pe str. Ciocârliei nr.40 şi str. Bârsei nr.1, “zonă verde care conform HCL 191/2009 este în întreţinerea asociaţiilor de la adresele sus menţionate”. “Având în vedere faptul că în zona respectivă nu a fost amenajat un loc de joacă până la această dată, vă comunicăm că realizarea unei astfel de amenajări implică protejarea zonei verzi şi a vegetaţiei existente conform Legii nr.24/2007 şi obţinerea acordului scris al tuturor locatarilor celor două imobile sub formă de tabel cu semnături deoarece amenajarea unui loc de joacă implică un anumit grad de zgomot care nu este agreat de majoritatea locatarilor”, se mai arată în răspunsul Primăriei.


Cu toate că reprezentanţii autorităţilor locale susţin că niciodată nu a existat parc de joacă pe locaţia respectivă, semnatarul sesizării afirmă că în urmă cu 20 de ani a fost amenajat loc de joacă pe străzile respective.

Ultimele Stiri
abonare newsletter