Monitorul Cartierelor

BECAŞ - Antonio Gaudi va fi modernizată pe bucăţi

Strada Antonio Gaudi nu este asfaltată deloc şi nu există nici trotuare, circulaţia rutieră şi pietonală desfăşurându-se cu dificultate.

Clujenii care locuiesc pe această stradă au solicitat Primăriei Cluj-Napoca, ani la rând, demararea unor lucrări de modernizare, iar anul acesta, din toamnă, strada va intra în reparaţii pe tronsonul cuprins între numerele 1-45.

În şedinţa de Consiliu Local de joi se va discuta proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea străzii Antonio Gaudi. "Strada nu dispune de o îmbrăcăminte corespunzătoare care să asigure o circulaţie rutieră fluentă, în condiţii de siguranţă şi confort a autovehiculelor şi a pietonilor. Îmbrăcămintea pe carosabil lipseşte şi nu există trotuare, circulaţia fiind astfel îngreunată. Lucrările necesare realizării modernizării străzii vor afecta atât partea carosabilă, zona trotuarelor cât şi scurgerea apelor", este precizat în proiectul de hotărâre.


Valoarea lucrărilor este de aproximativ 1,9 milioane lei, vor fi realizate în cinci luni, fondurile provenind din bugetul local. Lucrările vor fi realizate de firma Diferit. Primarul Emil Boc a declarat miercuri că modernizarea a 10 străzi din municipiu, printre care şi Antonio Gaudi, va începe în toamna acestui an. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter