Monitorul Cartierelor

Trotuar spart de două ori, în acelaşi loc, la interval de o lună! Cui aparţine lucrarea?

Joi dimineaţa, trotuarul din Piaţa Ştefan cel Mare, în apropiere de staţia de autobuz din sensul de mers spre Zorilor era spart de o echipă de muncitori.

Trotuar spart in Piata Stefan cel Mare Trotuar spart in Piata Stefan cel Mare

Muncitorii de la E.On Gaz au spart, joi dimineaţa, trotuarul din Piaţa Ştefan cel Mare, în apropiere de staţia de autobuz din sensul de mers spre Zorilor. În urmă cu exact o lună, în 12 februarie, trotuarul a fost spart în acelaşi loc. Un cititor monitorulcj.ro a sesizat această situaţie şi spune că nu este normal ca periodic trotuarele să fie bombardate în acelaşi loc la un interval de timp aşa de scurt.

“Azi dimineaţă, în jurul orei 10.30, o echipă întreagă de muncitori de la E.On Gaz spărgeau cu spor trotuarul din apropierea staţiei de autobuz de lângă Teatru. Tot trotuarul şi carosabilul era ocupat de maşinile şi utilajele lor că abia se puteau strecura şi pietonii şi maşinile. S-a făcut o aglomeraţie de nedescris”, spune cititorul care a observat cum se lucrează la acea intervenţie.


El adaugă că în urmă cu exact o lună s-a întâmplat acelaşi lucru, exact în acelaşi loc. “Nu înţeleg de ce tot trebuie sparte străzile periodic, în aceleaşi locuri. De ce nu rezolvă problema de prima dată? Nu este normal să facă acelaşi lucru de două ori”, spune cititorul nostru.

Reprezentanţii companiei E.On Gaz au declarat că muncitorii au intervenit pentru remedierea unui defect depistat în urma unei verificări periodice a reţelei de gaz. “Compania noastră monitorizează permanent starea reţelei de distribuţie a gazelor naturale şi, în conformitate cu normele şi practica curentă din domeniu, intervine şi efectuează lucrări ori de câte ori este necesar, pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor în condiţii de siguranţă. Echipele companiei intervin la acest moment la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din zona Ştefan cel Mare pentru remedierea unui defect, depistat în urma verificării periodice a reţelei de gaz”, au declarat reprezentanţii Departamentului de Comunicare.


Ei au adăugat că imediat după finalizarea intervenţiilor, în cursul aceleiaşi zile, compania anunţă firma specializată responsabilă în vederea refacerii carosabilului, în conformitate cu standardele stabilite de autorităţile locale. “În ceea ce ne priveşte, vom face toate demersurile necesare către firma specializată pentru ca refacerea covorului asfaltic să se realizeze cât mai repede posibil”, au mai spus reprezentanţii E.On Gaz.

Ei au mai spus că sunt conştienţi de disconfortul pe care îl pot genera intervenţiile la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale, dar obligaţia lor legală este să intervină, ori de câte ori apar defecte la reţea, siguranţa cetăţenilor obţinută în urma efectuării acestor intervenţii fiind prioritară.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter