Monitorul Cartierelor

MĂRĂŞTI - Şoferi amendaţi degeaba. Trotuarele sunt pline cu maşini non-stop

Un trotuar lat de 1,70 metri este impracticabil în fiecare zi după-masă din cauza şoferilor care nu ezită să îşi lase maşinile în spaţiul care este destinat de fapt pietonilor.

Deşi au fost amendaţi, şoferii parchează în continuare după bunul plac. Pietonii sunt nemulţumiţi însă că trebuie să se expună în fiecare zi riscului de a fi accidentaţi din cauză că trotuarele sunt ocupate cu autoturisme, iar ei trebuie să circule pe carosabil. "Pe strada Tribunul Vlăduţiu nr. 16, după-masă nu se mai poate circula pe trotuar din cauza că mai multe maşini ocupă trotuarul în totalitate. Da, în totalitate, în ideea în care trotuarul are 1.70 m. Avem copii mici şi trebuie să ieşim pe carosabil cu copiii sau cu căruciorul, ceea ce e foarte riscant. Oare nu se pot monta nişte stâlpilori pe marginea trotuarului pentru a nu mai permite accesul cu maşini pe trotuar?", scrie un clujean într-o sesizare adresată primarului Emil Boc.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că s-au aplicat amenzi în zona respectivă. "Referitor la sesizarea dvs., vă facem cunoscut faptul că poliţiştii locali din cadrul Biroului Ordine Publică- zona 2 s-au deplasat la faţa locului în repetate rânduri şi au sancţionat contravenţional conform HCL 61/2014, autovehiculele care se aflau staţionate pe trotuarul de pe strada Tribunul Vlăduţiu. Menţionăm faptul că se vor efectua verificări periodice în zonă pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile legale în vigoare", au declarat reprezentanţii Primăriei. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter