Monitorul Cartierelor

ZORILOR - Cum vor clujenii să arate Calea Turzii

Anul acesta va începe modernizarea străzii Calea Turzii. În urma lucrărilor de reparaţii, va fi creată o zonă verde mediană, dar clujenii vor mai multe îmbunătăţiri.

Calea Turzii Calea Turzii

Tot mai mulţi clujeni sunt nemulţumiţi de starea proastă în care se află carosabilul şi trotuarele de pe Calea Turzii şi solicită Primăriei Cluj-Napoca să modernizeze această arteră importantă din oraş. Lucrările de reabilitare a străzii vor începe anul acesta şi au un cost estimat la 4 milioane euro. Pe lângă refacerea tramei stradale şi a trotuarelor, va fi realizată şi o zonă mediană cu iluminat public şi spaţiu verde (tronsonul II - între sensurile giratorii Observatorului şi Făget). Proiectul cuprinde şi modernizarea sensului giratoriu de la intersecţia cu strada Făgetului.

Clujenii îi cer primarului Emil Boc să facă şi piste pentru biciclete. "Vă rog să amenajaţi piste de biciclete separate de trafic dacă tot reabilitaţi complet acest drum. Sunt mulţi cetăţeni care locuiesc în Zorilor, Bună Ziua, Europa, Făget care circulă cu bicicleta în oraş. De asemenea, Calea Turzii asigură accesul spre Făget, destinaţie preferată de biciclişti", scrie un clujean într-o sesizare la adresa primarului. 


O altă persoană solicită o trecere de pietoni în zona Liceului de Informatică, precizând că distanţa dintre sensul giratoriu Observator şi intersecţia cu Bună Ziua este foarte mare. 

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că vor ţine cont de sugestiile cetăţenilor. G

Ultimele Stiri
abonare newsletter