Monitorul Cartierelor

VIDEO - Baloane galbene pentru parcări inteligente

Compania coreeană S-Oil a demarat o campanie intitulată sugestiv “AICI”, utilizând doar baloane galbene în formă de săgeată, umplute cu gaz şi legate de asfalt cu o sfoară.

Scopul acestui demers este acela de a-i ajuta pe şoferi să găsească un loc de parcare cât mai rapid într-un parking super aglomerat. Concret, baloanele galbene îi ajută pe şoferi astfel: baloanele au fost instalate în majoritatea parcărilor aglomerate şi funcţionau pe principiul următor: atunci când o maşină ocupa locul, balonul se lăsa în jos. În momentul în care maşina elibera locul de parcare, balonul se ridica, devenind vizibil pentru alţi şoferi, de la distanţă. Potrivit livebiz.ro, cu cât şoferul găseşte mai repede un loc de parcare, cu atât este salvat mai mult combustibil.

Aceasta a fost cea mai simplă soluţie prin care coreenii au reuşit să reducă consumul de combustibil şi să aducă bucurie în rândul şoferilor. În fiecare zi, un şofer din Seul parcurge 500 de metri în căutarea unui loc de parcare. Raportat la o lună înseamnă 15 km, adică aproximativ 1 litru de carburant consumat în plus.

Etichete: locuri de parcare
Ultimele Stiri
abonare newsletter