Monitorul Cartierelor

SOMEŞENI - Noul sens giratoriu de la aeroport dă peste cap circulaţia pietonală

Trotuarele de pe strada Traian Vuia sunt pline de maşini parcate după ce, recent, a fost dat în folosinţă sensul giratoriu de lângă aeroport.

Locuitorii din cartierul Someşeni spun că au doar probleme de când a fost inaugurat sensul giratoriu din faţa Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca. “Am o problemă de care mă lovesc cam de când s-a făcut sensul giratoriu la aeroport. Eu locuiesc pe strada Cantonului şi de câte ori merg acasă cu autobuzul sau cu troleibuzul nu pot să circul pe trotuar fiindcă este ocupat de maşini. Vorbesc de zona de pe Traian Vuia, între RADJ şi magazinul Glisando. Aceşti oameni nu-şi parchează maşinile în aeroport şi îi înţeleg, dar nici noi nu putem să tot circulăm pe şosea”, spune un clujean, într-o sesizare. El a ataşat şi câteva fotografii cu maşinile care ocupă trotuarele.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că au fost realizate controale în zona respectivă şi au fost amendaţi şoferii care nu au respectat regimul circulaţiei rutiere şi regulile privind oprirea pe trotuare. În plus, potrivit reprezentanţilor autorităţilor locale, astfel de controale vor mai fi făcute periodic.

abonare newsletter