Monitorul Cartierelor

Se întâmplă în cartierul Gheorgheni: Loc de plimbat câinele...PE LOC!

Locurile pentru plimbarea câinilor au rămas o problemă nerezolvată a Primăriei Cluj-Napoca. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că se lucrează la identificarea unor terenuri corespunzătoare. Însă, între timp, clujenii din Gheorgheni sunt nevoiți să-și plimbe câinii într-un spațiu de mărimea unui apartament cu patru camere.

De ani de zile, autorităţile locale promit spaţii îngrădite, dotate cu automate pentru pungi şi coşuri de gunoi, însă până acum un singur spaţiu de acest tip a fost realizat în cartierul Gheorgheni, la capătul liniei de troleibuz de pe strada Unirii. Terenul este îngrădit, dotat cu bănci din lemn şi coşuri de gunoi.

Până când vor apărea şi alte locuri asemănătoare, proprietarii de câini se plâng că trebuie să îşi plimbe animalele fie pe trotuare, fie prin parcuri sau în locurile denumite impropriu "loc pentru plimbarea câinlor". Un exemplu în acest sens este un loc pentru plimbarea câinilor din cartierul Gheorgheni, în zona complexului Mercur. Spaţiul este mic, neîngrădit, aproape de stradă. "Unde să îmi plimb câinele pe peticul ăsta de pământ. Nici pentru un câine de talie mică nu e potrivit, dar ce să mai vorbim de cei care au câini mari? Nici nu putem lăsa animalul liber că se duce în stradă şi îl calcă o maşină sau se apropie de oameni şi se sperie că mulţi se tem de câini", este de părere Daniela, proprietara unui câine de talie mică.


Hotărârea de Consiliu Local care prevede locurile pentru plimbarea câinilor este veche de 11 ani şi multe din spaţiile prevăzute în acel document nu mai există din cauză că au fost ridicate garaje în locul lor sau clădiri. Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că se lucrează la identificarea şi altor locuri care se pretează să fie amenajate pentru plimbarea câinilor, cu o suprafaţă mare şi care să nu aibă probleme de proprietate. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter