Educație

Reluarea cursurilor, CONDIȚIONATĂ de rata de vaccinare. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 4 noiembrie, că elevii se vor întoarce de luni în băncile școlilor, doar acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o vor permite.

 

Preşedintele a anunţat că şcolile se vor deschide în format fizic, de luni, acolo unde situația epidemiologică o va permite. Iohannis a anunțat că un criteriu în plus pentru deschiderea şcolilor va fi rata de vaccinare a cadrelor didactice.


„La sfârșitul acestei săptămâni, se încheie vacanța școlară care a fost declarată pentru a evita răspândirea pandemiei în continuare. La sfârșitul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Este valabil pentru grădinițe, școli, sistemul preuniversitar.

Va fi introdusă o nouă condiție, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Specialiștii vor discuta și mâine (5 noiembrie) se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”, a transmis Klaus Iohannis.


Potrivit președintelui, vaccinarea este singura șansă pentru a scăpa de pandemie și face încă un apel asupra populației să se vaccineze.

„Vaccinarea este singura șansă pentru a depăși această pandemie. Vedem că în vestul Europei avem iarăși o creștere a pandemiei și concluzia este una tristă și simplă, pandemia nu s-a încheiat, însă avem soluția, iar ea se numește vaccinare”, a încheiat Klaus Iohannis.


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%, dar o decizie finală va fi comunicată vineri.

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa mâine, la ora 10:00, la sediul Ministerului Educaţiei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


 

CITEȘTE ȘI


E OFICIAL! Ministrul Educației: „ȘCOALA ÎNCEPE în 8 noiembrie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter