Educație

Ministrul Educației: „Părinții își pot exprima acordul sau dezacordul privind vaccinarea copiilor”

Părinții vor avea ocazia de a-și exprima acordul sau dezacordul în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor, într-un formular, la începutul anului școlar.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că la începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.


 

„După ce vom finaliza acţiunea de informare... La nivelul fiecărei şcoli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP şi părinţi, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinţilor despre vaccinare, pentru a putea să îşi exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular care va fi lansat în data de 13 septembrie cu trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate şi de asemenea şi timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în şcoală pentru vaccinare”, a afirmat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.


Cîmpeanu a spus că peste 185.000 de angajaţi din sistemul de educaţie sunt imunizaţi, însă se va mai face o centralizare în acest sens al cărui rezultat va fi anunţat pe 8 septembrie. Ministrul a anunţat că miercuri va fi semnat ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind condiţiile în care va începe şcoala în format fizic.

„Vom detalia astăzi toate lucrurile care vor fi cuprinse în ordinul comun de ministru - ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii - care va fi semnat mâine dimineaţă. (...) Ştim foarte clar că avem peste 185.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi. Sunt categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării şi de asemenea am lansat o nouă interogare către toate şcolile şi către toate universităţile din România. Rezultatul va fi anunţat în data de 8 septembrie pentru actualizarea numărului celor care s-au vaccinat. Cu siguranţă sunt mai mulţi. Avem în momentul de faţă 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile”, a mai susţinut ministrul.


CITEȘTE ȘI:

În prag de începere a școlii, aproape 300 de unități de învățământ din Cluj nu au autorizație de securitate de incendiu

 


Testarea periodică și obligativitatea măștii - recomandările unui expert pentru deschiderea școlilor

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter