Educație

Peste 80% din elevii clujeni au promovat Bacalaureatul. VEZI modelul de cerere pentru contestație

La Cluj, rata de promovabilitate a Bacalaureatului înainte de constestații este de 84.1%, trei elevi din județ obținând media 10. Contestațiile se pot depune fizic, dar și online.

 

 


Contestațiile pot fi depuse fizic, la școală, astăzi, 5 iulie între orele 12:00 și 18:00, dar și online, în același interval de timp, pe adresa de e-mail a școlii/liceului în care au fost susținute probele scrise.

 


Modelul de cerere poate fi descărcat AICI: cerere contestatie 2021.

Elevii trebuie să țină comt de faptul că notele pot crește, dar și scădea în urma contestației, fără posibilitatea de a reveni la media obținută anterior.


O singură medie de 10 a fost obținută de un elev din Cluj-Napoca, din cadrul Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”. O altă notă de 10 a fost obținută de un elev de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej, precum și din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior” din Gherla.

La nivel național, rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de anul trecut.


În ceea ce privește depunerea contestațiilor online, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora.


Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, fiind publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

CITEȘTE ȘI:

Elevi clujeni „de 10” la Bacalaureat. Câte medii cu nota maximă au fost obținute?

Ultimele Stiri
abonare newsletter