Educație

Bacalaureat 2021. Elevii vor susține luni prima probă scrisă. Când se afișează rezultatele?

Luni începe Bacalaureatul 2021, cu prima probă scrisă la Limba și literatura română.

 

 


Bacalaureat 2021. Probele scrise pentru examenul de Bacalaureat încep luni, 28 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literature română, iar marți va urma proba scrisă la materia obligatorie în funcție de profil.

 


Pe 30 iunie este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 1 iulie 2021, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă.

Bacalaureat 2021. Elevii vor avea la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea examenului

Probele pentru examenul de Bacalaureat 2021 încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în săli, cu respectarea măsurilor de siguranță epidemiologică în vigoare, este permis până la ora 8:30.


Absolvenții vor avea 3 ore la dispoziție să rezolve examenul scris. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. Mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.


Bacalaureat 2021. Ce nu au voie să facă elevii în timpul examenului?

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloace electronice de calcul, de stocare a informației sau de comunicare (telefoane, tablete, căști, smartwatch etc).

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.


Cei care vor face asta vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de către alți candidați. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

Rezultatele se vor afișa în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pe data de 5 iulie 2021 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie 2021.

CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat 2021. Care sunt cele trei variante propuse de Ministerul Educației?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter