Educație

Înscrieri grădiniță 2021-2022. Când poți să îți înscrii copilul și care sunt actele necesare?

Înscrieri grădiniță 2021-2022. De azi încep înscrierile la grădinițe pentru anul școlar 2021-2022. Vezi de ce acte ai nevoie și care sunt criteriile de departajare.

 

 

Înscrieri grădiniță 2021-2022. Începând de azi, 31 mai, se dă startul înscrierilor la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022, pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani. Reînscrierea copiilor care sunt la grădiniță a început din 17 mai, a transmis printr-un comunicat Ministerul Educației.


 

Înscrieri grădiniță 2021-2022. De ce acte ai nevoie?

Pentru înscrierea sau reînscrierea copiilor la grădiniță, părinții trebuie să depună următoarele acte:


-cerere de înscriere la grădiniță;
-copie certificat de naștere copil;
-copie C.I. părinte/tutore/reprezentant legal;
-fișa medicală a copilului, hotărâri judecătorești (dacă e cazul);
-adeverințe cu veniturile părinților sau alte acte doveditoare ale venitului familial, pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal.

Înscrieri grădiniță 2021-2022. Unde se depun actele?

Orarul reînscrierilor sau a înscrierilor va fi stabilit de conducerea grădinițelor şi va fi afişat, la loc vizibil, pentru informarea părinţilor, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.


Pentru înscriere, părinții pot trimite prin poștă electronică, telefon sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicația specifică.

Etapa de validare a fișelor și de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfășura în momentul anunțării de către grădiniță, pe zile și intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicație, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară. Aceste date vor fi publicate atât pe site-ul unității de învățământ, cât și la avizier.


După finalizarea etapei de reînscriere se vor ocupa locurile libere în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

Înscrieri grădiniță 2021-2022. Cum se face departajarea?

În situaţia în care, într-o grădiniță, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi fi criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.


Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

-existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
-existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte;
-existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă;
-existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale. Pentru criteriile specifice stabilite, grădinița va preciza documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul validării cererii-tip de înscriere.

Criteriile specifice de departajare nu pot fi discriminatorii și nu pot include liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului de înscriere în învățământul preșcolar.

CITEȘTE ȘI:

Structura anului școlar 2021-2022. Elevii nu vor mai avea vacanță intersemestrială!

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter