Educație

Elevii din țară vor avea manuale digitale, pentru a scădea din greutatea ghiozdanului

Ministrul Educației a declarat că se dorește implementarea manualelor în format digital pentru elevii din România, aceștia fiind îndreptățiți să se plângă de greutatea ghiozdanului. Procesul de trecere la manualele digitale ar putea dura până la câțiva ani.

 

 


Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că elevii din România vor beneficia de manuale în format digital, acesta susținând că elevii care se plâng de greutatea ghiozdanului sunt îndreptățiți să facă acest lucru.

 


„Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale și auxiliare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena3.

În ceea ce privește implementarea manualelor în format digital în România, Cîmpeanu a precizat că acesta este un proces de durată și că va fi nevoie de câțiva ani până elevii se vor putea bucura de această scădere a greutății ghiozdanelor.


„Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2, 3, 4 ani”, a precizat Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că pentru digitalizarea educației sunt destinați 780 de milioane de euro, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.


CITEȘTE ȘI

Începutul școlii și vacanțele ar putea fi decalate, în funcție de regiune și an de studiu

Ultimele Stiri
abonare newsletter