Educație

Bacalaureat special pentru învățământul profesional cu acces doar la universitățile tehnice. Ce se întâmplă cu BAC-ul clasic?

Bacalaureat 2021. Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că bacalaureatul va fi un examen diferențiat, „în funcție de specificul fiecărui candidat”.

 

 


Un exemplu de bacalaureat „diferențiat” este cel profesional, care ar trebui să permită accesul elevilor doar în universitățile de profil, tehnice, conform edupedu.ro.

 


Noul ministru a mai adăugat și că Bacalaureatul clasic va exista și el în continuare.

„Bacalaureatul să fie diferențiat în funcție de specificul fiecărui candidat, în funcție de dorințele lui de dezvoltare profesionale și personală, vor fi pe învățământ profesional care să îți permită accesul într-o universitate tehnică, nu în altfel de universitate, bacalureatul clasic și vom vedea…”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi dimineața.


Sorin Cîmpeanu a declarat că acest examen diferențiat face parte din „al treilea capitol, probleme cronice”. El a susținut că un Bacalaureat de acest fel este absolut necesar.

„Rutele de evoluție educațională și profesională trebuie să fie diversificate, complete și deschise. Pentru a avea aceste rute trebuie să ai un bacalaureat diferențiat”, a susținut ministrul.


Introducerea BAC-ului diferențiat este inclusă în Programul de Guvernare al guvernului Cîțu, dar și în prezent examenul este oarecum diferențiat. Subiectele sunt diferite de la o specializare la alta.

CITEȘTE ȘI:


Cîmpeanu: „Vom începe școala în format clasic cât de repede”

 

Burse mai mari pentru anul școlar 2020-2021. Ce burse vor avea elevii din Cluj în semestrul II?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter