Educație

Nu școlile sporesc transmiterea COVID19. Cherecheș: „Cel mai probabil vor rămâne închise tot semestrul II”

Modul în care decurg lucrurile indică faptul că școlile vor rămâne închise și pe parcursul semestrului al doilea, lucru care va avea un impact masiv asupra educației, avertizează Cherecheș.

 

 


Răzvan Cherecheș, șeful departamentului de sănătate publică, din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj, a susținut în nenumărate rânduri că nu școala este pricipalul mecanism de transmitere al noului coronavirus.

 


Școlile închise și în al doilea semestru

„Încă o dată: școlile nu au fost principalul mecanism de transmitere a infecției COVID19 în rândul copiilor”, a subliniat expertul.

Acesta susține că activitățile sociale din afara școlii, precum zilele de naștere, petrecerile, nunțile sau înmormântările sunt cele care au pus în pericol sănătatea copiilor.


„Dacă s-ar fi făcut anchetele epidemiologice în mod profesionist, ar fi trebuit identificată și sursa infecției în amonte, ca să poată fi atribuită sursa”, a mai adăugat el.

Clasele primare trebuie să meargă la școală

Cherecheș este de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să meargă la școală, cu respectarea măsurilor de protecție aflate în vigoare pentru se evita „distrugerea acestei generații”.


De asemenea, evoluția lucrurilor denotă faptul că școlile vor rămâne închise și în semestrul al doilea:

„La cum se pregătesc lucrurile pentru Crăciun ( sau cum nu se pregătesc), cel mai probabil că vor rămâne școlile închise tot semestrul II - ceea ce va avea un impact masiv asupra educației și sănătății mentale”, a atenționat expertul.


CITEȘTE ȘI:

Vacanța de iarnă 2020-2021. Elevii vor avea vacanță trei săptămâni!

 

 

 

Tabletele pentru elevi au fost livrate parțial în 18 județe și complet în restul. Aproape 5.000 de dispozitive au ajuns la Cluj

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter