monitorulcj.ro Menu
Educație

Un nou proiect Erasmus la Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca (P)

Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, este partener în cadrul proiectului alături de „Liceul Pablo Neruda” din localitatea Saint-Martin d’Hères, aflată în departamentul Grenoble, Franța.

Acest proiect are în vedere principiile și valorile UE în materie de dezvoltare durabilă și energie regenerabilă. Prin derularea acestui proiect, se urmarește îmbogățirea cunoștiințelor în domeniul energiei regenerabile și dezvoltarea abilităților elevilor de realizare a mecanismelor de producere a energiei regenerabile.

Activitățile elevilor desfășurate pe parcursul proiectului au ca rezultat crearea unor eoliene în miniatură cu ajutorul KIT-urilor EolEcole, montarea de panouri solare și realizarea unui sistem fotovoltaic.


Proiectul Transition verte de l’énergie électrique reprezintă pentru Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca o nouă ocazie de a se face cunoscut pe plan european, dar și de a avea o mai mare implicare în comunitate, prin creșterea interesului față de colaborarea cu firme și autorități responsabile cu promovarea ofertei locurilor pe domeniul energiei regenerabile – electricieni eco-responsabili.