Educație

Cursurile de teatru iau locul orelor de latină din școli!

Elevii din România vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională, pentru a-și dezvolta creativitatea, competențele socio-emoționale și un comportament pro-social.

Cursurile de teatru iau locul orelor de latină din școli! Cursurile de teatru iau locul orelor de latină din școli!

 

 


„Este un eveniment recent, anunțul l-am dat pe 1 octombrie când am sărbătorit UNATC 70, un eveniment foarte important pentru noi și am anunțat și această izbândă, introducerea teatrului ca materie opțională în preuniversitarul românesc. Trebuie să vă îndreptați către direcția școlii și să spuneți că elevii își doresc sau părinții își doresc, sau că profesorii vor să predea. Directorul școlii este cel care poate iniția procedura”, a explicat Liviu Lucaci, rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică.

 


Cursurile vor fi predate de absolvenți

Acesta a mai explicat faptul că orele de teatru din școli vor fi predate fie de un absolvent al artelor spectacolului sau de un profesor care va absolvi cursul de formare:

„Cursurile vor fi predate fie de absolvenți ai artelor spectacolului, care au cursuri de pedagogie absolvite sau profesorii care vor absolvi cursul de formare continuă pentru teatru, elevi și adolescenți. Nu vor fi scoase materii, este un opțional care vine la dorința multor oameni. Noi am pornit ideea acum câțiva ani, ca să introduci o materie nouă este un drum foarte lung. Mamele au înțeles foarte repede că este o șansă foarte bună pentru copiii lor.”


Astfel, cursurile vor fi adaptate pe categorii de vârstă, deoarece exercițiile ajută tinerii în funcție de vârsta lor și de nevoile lor reale. Liviu lucaci a mai spus că : „Pentru noi important este să devină oameni care să se simtă mai bine în pielea lor.”

CITEȘTE ȘI:


Peste 60 de elevi INFECTAȚI cu noul CONORAVIRUS la Cluj! Cazurile de COVID-19 din școli cresc de la o zi la alta

 

 


Școlile vor putea decide singure numărul de ore și ce materii să păstreze la clasele V-VIII

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter