Educație

CNE cere scenariu ROȘU pentru toate școlile din România: „Creşterea rapidă a numărului de cazuri şi apariţia acestora în școli”

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că şcolile trebuie să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online.

CNE cere scenariu ROȘU pentru toate școlile din România. „Creşterea rapidă a numărului de cazuri şi apariţia acestora în școli” CNE cere scenariu ROȘU pentru toate școlile din România. „Creşterea rapidă a numărului de cazuri şi apariţia acestora în școli”

 

 


Consiliul Național al Elevilor trage un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de persoane care sunt infectate cu covid-19. Ei consideră că școlile trebuie să înceapă pregătirile pentru tranziția la educație exclusiv în mediul online.

 


"Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând, dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Mulţi elevi nu îşi permit mască şi dezinfectant

Mulți elevi nu își permit achiziționarea zilnică a unei măști de protecție sau a unui dezinfectant, iar autoritățile nu asigură tuturor eleviilor cu situație financiară sub medie aceste materiale de protecție sanitară, potrivit CNE.

"În aceeaşi notă, pentru elevii care urmează cursurile de la distanţă, fie din cauza faptului că se află într-o grupă de risc, fie pentru că şcoala lor este încadrată în scenariul galben sau roşu, absenţa dispozitivelor conectate la internet reprezintă un impediment major în garantarea accesului la educaţie. (...) Din aceste motive, considerăm că este extrem de important ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, scenariu care pare din ce în ce mai probabil, de pe o zi pe alta", mai afirmă CNE. 


CITEȘTE ȘI:

Două unități de învățământ au trecut pe SCENARIUL VERDE. Care sunt acestea?

 


Cum să predai cursurile online fără ca elevii să își oprească mereu camerele?

Ultimele Stiri
abonare newsletter