Educație

Subiecte BAC 2020. Elevii au avut de scris un comentariu despre particularitățile comediei

Absolvenții de clasa a 12-a care au absolvit studiile la profilul real sau vocațional au avut de scris un eseu despre particularitățile unei comedii și un text în care liceenii să argumenteze dacă mass-media contribuie la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectele de la proba de Limba și literatura Română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare este de 3 ore. Candidații puteau ieși din sală după o oră și jumătate de la primirea subiectelor. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație a fost cea cu numărul 5.

La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si fieliera vocationala au avut un text la prima vedere „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Bandu.


„Subiectele au fost adaptate momentului pe stil argumentativ fiind unul foarte ofertant pentru tinerii adulți, în timp ce particularitățile unei comedii studiate nu ar trebui să le fie necunoscute elevilor, deoarece comedia se studiază încă din gimnaziu și sunt convinsă că elevii vor demonstra că această perioadă nu le-a afectat concentrarea și vor obține rezultate foarte frumoase”, a spus Raluca Vlaicu, profesoară de limba română.

Elevii de la profilul uman au avut aceleași exerciții de rezolvat la Subiectul I și II, iar la subiectul III au fost nevoiți să realizeze un eseu în care se arată particularitățile unui personaj dintr-o comedie.


CITEȘTE ȘI:

Bacalaureat în timp de pandemie. Peste 4.500 de elevi din Cluj vor susținte „examenul maturității”

Subiectele pot fi văzute în Galeria Foto.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter