Educație

Elevii Colegiului „Gheorghe Șincai” vor face, din toamnă, orele de sport într-o sală modernizată

Lucrările de modernizare a sălii de sport de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca sunt aproape de finalizate.

Sala de Sport Colegiul Național Gheorghe Șincai Sala de Sport Colegiul Național Gheorghe Șincai

Într-una dintre cele mai bune școli atât din Cluj, cât și din țară, Gheorghe Șincai, în urmă cu un an, ploua din cauză că nu existau fonduri pentru repararea acoperișului sășii de sport. Elevii care livrează rezultate excepționale an de an, învațau în condiții demne de milă.

În corpul de clădire de pe Dorobaniților, în luna mai a anului trecut ploua. Situația a fost prezentantă în cadrul unei ședințe a Consiliului Local, iar primarul Emil Boc a promis atunci că vor fi luate măsuri.

Emil Boc a cerut un raport pentru această situație și a ținut să sublinieze că există bani pentru a investi în astfel de situații.


Cum e posibil să avem situații de genul acesta într-o școală din zona centrală, unde să plouă? Nu avem probleme cu resursa financiară, nu există probleme cu banii pentru a asigura infrastructura pentru școli. Este intolerabil și de neacceptat acest lucru, ca să avem o clădire în zona centrală și să nu aibă asigurate condițiile minimale. Nicio unitate de învățământ preuniversitar din Cluj nu ar trebui să aibă probleme pentru că resursele financiare au fost asigurate”, a afirmat Boc anul trecut.

CITEȘTE ȘI:


PLOUĂ în clădirea colegiului clujean „Gheorghe Șincai”, unul dintre cele mai bune din țară

La scurt timp după aceea, au început lucrările de modernizare a sălii de sport. În scurt timp, acestea vor fi finalizate, iar elevii vor putea face sport într-o sală modernă începând din toamnă.

Elevii vor face sport într-o sală modernă în toamnă

„Din verificarea în teren a stadiului lucrărilor la Sala de sport rezultă faptul că, începând cu anul școlar următor (15 septembrie 2020), elevii de la Colegiul Gheorghe Șincai vor putea să își desfășoare activitățile sportive într-o sală modernă și modernizată, cu infrastructura aferentă. Menționăm faptul că această sală este și monument istoric”, a declarat primarul Emil Boc.


Lucrările au vizat o reabilitare completă a construcției, inclusiv restaurarea elementelor arhitecturale cu valoare artistică.

„Din punct de vedere istoric această clădire face parte din ansamblul Colegiului Reformat care a fost format inițial din 3 corpuri de clădire distincte. Clădirea vechiului Colegiu Reformat de pe strada Kogălniceanu nr.14, edificiul sălii de sport și clădirea noului colegiu de pe strada Avram iancu nr.33 care astăzi este clădirea Colegiului Gheorghe Șincai, cele trei imobile fiind construite în mai multe faze de dezvoltare ale ansamblului, fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ din istoria orașului.


Valorea lucrărilor executate de Addconcept este de 2,9 milioane de lei. 

Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca s-a clasat în anul 2018 pe locul 42 în topul celor mai bune licee din țară.


CITEȘTE ȘI:

Trei instituții clujene în Top 20 cele mai bune licee din România. Alte trei printre primele 50

 

abonare newsletter