Educație

Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. S-au înregistrat 172 voturi ‘pentru’, 90 ‘împotrivă’ şi 47 abţineri.

Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament Moţiunea simplă împotriva Ministrului Educaţiei, adoptată de Parlament

Moţiunea intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”, semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Potrivit legii, o moțiune simplă nu produce efecte juridice, deoarece există o decizie a Curții Constituționale care spune că un ministru pe numele căruia trece o moțiune simplă nu este automat demis.


Până acum alte două moțiuni simple au fost inițiate și votate în parlament de PSD și partidele de Opoziție, este vorba despre cele împotriva miniștrilor de la Finanțe, Florin Cîțu și de la Agricultură, Adrian Oros.

Conform documentului, Pro România şi PSD au solicitat demisia ministrului Anisie, acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă”.


Reprezentanţii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au acuzat reciproc că în ultimii 30 de ani nu s-au preocupat de reformarea sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă „dintr-o comedie” şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online.


CITEȘTE ȘI: HAOS în Educație. Se cere „capul” Monicăi Anisie! În România, miniștrii educației sunt schimbați ca șosetele

 

 


 

abonare newsletter