Educație

Olimpiadele școlare și competițiile sportive, anulate!

Ministerul Educației a anunțat că olimpiadele școlare și competițiile sportive ale elevilor vor fi anulate.

Ministerul Educației a anunțat că olimpiadele școlare și competițiile sportive ale elevilor vor fi anulate. Ministerul Educației a anunțat că olimpiadele școlare și competițiile sportive ale elevilor vor fi anulate.

Ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii, ministrul Educației și Cercetării a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

Totodată, inspectoratele școlare au obligația de a monitoriza toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată, se aplică și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

De asemenea, ministrul a subliniat importanța dotării școlilor cu săpun și dezinfectant, iar inspectorii trebuie să se asigure de existența acestora, monitorizând  situația.

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a convocat o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți în care s-au discutat măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unitățile de învățământ.

Ministerul Educației a declarat că școlile nu se vor închide din cauza epidemiei cu coronavirus și îi roagă pe părinți să își păstreze calmul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter