Educație

Cluj-Napoca pune preț pe elevi! 20% din bugetul pe anul 2020 merge spre educație

Mai bine de o cincime din bugetul pe anul 2020 al municipiului Cluj-Napoca va fi direcționat spre educație.

Cluj-Napoca pune preț pe elevi! 20% din bugetul pe anul 2020 merge spre educație Cluj-Napoca pune preț pe elevi! 20% din bugetul pe anul 2020 merge spre educație

Banii urmează să fie folosiți atât pentru investiții și reparații, cât și pentru asigurarea dotărilor necesare din școlile și liceele clujene. Astfel, potrivit proiectului de buget la care actualmente se lucrează, 20% din resursele financiare ale municipiului Cluj-Napoca vor fi cheltuiți pentru dotările școlilor și liceelor, precum și pentru pentru reparațiile curente și investițiile în extinderea și modernizarea mai multor unități de învățământ.

„Orice investiție în educație este o investiție lipsită de grija falimentului, orice om care petrece mai mulți ani pentru educație are mai mulți bani la salariu în viață. Și, de asemenea, educația este principala cale de a ieși din sărăcie”, a punctat primarul Emil Boc.


În proiectul de buget pe acest an vor fi prevăzuți bani și pentru asigurarea de burse școlare pentru toți elevii care au media generală de peste 8,50. Totodată, va fi păstrat și parteneriatul cu Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca pentru continuarea programului autobuzelor școlare pentru elevii din clasele primare.

Siguranța elevilor, primordială

Conform edilului, municipalitatea investește 20% din impozitele și taxele locale în ceea ce înseamnă finanțarea suplimentară – adică ceea ce se alocă pe lângă sumele necesare pentru reparații curente și plata utilităților.


„Prin această finanțare suplimentară asigurăm școlile cu rețele de calculatoare, cu dotări de ultimă generație, cu wi-fi, cu internet de mare viteză, cu table inteligente, cu tot ce înseamnă sisteme moderne de predare-învățare, pentru că un oraș care investește în educație cu siguranță este un oraș care va câștiga pe toate planurile”, a mai precizat Boc.

Tot edilul îi asigură pe părinții clujeni că pot fi liniștiți, atât în școli, cât și pe drumul spre școală existând un climat de siguranță. De asemenea, în fiecare autobuz școlar un polițist local veghează asupra elevilor, asigurând deplasarea acestora în condiții de siguranță atât spre, cât și de la școală.


„Vom continua investițiile în ceea ce înseamnă transportul gratuit pentru elevi și în perioada următoare. La fel, și părinții să facă orice pentru susținerea educației copiilor, pentru că, de departe, este cea mai bună investiție pe care o pot face părinții în copiii lor – investiția în educație”, a conchis Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter