monitorulcj.ro Menu
Educație

Cum îi stârnești copilului tău adolescent interesul pentru matematică (P)

Atunci când ai un copil adolescent, temele la matematică se pot transforma ele însele într-o problemă.

Într-adevăr, unii copii sunt suficient de norocoși să aibă un profesor care le stârnește entuziasmul pentru științele exacte, dar aceste cazuri nu sunt tocmai frecvente. Dacă copilul tău nu este prea fascinat de matematică, iată mai jos câteva sfaturi prin care îl poți face interesat de această disciplină!
Există multe moduri prin care îi poți arăta adolescentului tău cât de importantă este matematica în viața de zi cu zi, chiar și în afara sălii de clasă. Planificarea unei grădini în curtea din spatele casei, gestionarea bugetului familiei pentru alimente, cumpărarea materialelor pentru redecorarea dormitorului, toate au nevoie de cunostințe de matematică pentru a putea fi duse cu succes la bun sfârșit.
Poți, de asemenea, să îl rogi să te ajute cu gătitul atunci când aștepti invitati la masă. Pune-l să socotească cantitățile necesare pentru pregatirea preparatelor pentru mai multe persoane. Sau lasă-l să organizeze vacanța de familie cu un buget strict. Fiind nevoit să se încadreze în bugetul stabilit, va învăța mai repede decât te aștepți de ce nu vă petreceți două săptămâni în Thailanda în fiecare an.
Implicandu-ți adolescentul în treburile casei ori de câte ori sunt necesare operații matematice, îi vei oferi șansa să descopere cât de utilă este matematica în viața de zi cu zi.
Înscrie-l la cursuri de matematică! Pentru că rezultatele școlare bune și mai puțin bune ale copiilor să se transforme în unele foarte bune, uneori este nevoie de o perspectivă nouă. Cursurile de pregătire în afara școlii folosesc metode de predare diferite de cele din clasa pentru a stârni interesul elevilor în moduri noi. Nici nu stii ce geniu vei descoperi în copilul tău odată ce îi dai ocazia să vadă matematica altfel.
Mai mult, cursurile în afara școlii sunt o ocazie ideală de a lega prietenii noi, de a petrece timpul într-un mod practic și util și de a afla lucruri noi.
Și pentru că știm că e nedespărțit de telefon, află că există suficiente aplicații mobile disponibile pe care le poate folosi ca ajutor la teme, pentru a fi mai productiv sau pentru a se organiza mai eficient.
Aplicațiile îl pot ajuta să învețe matematica tocmai pentru că îi explică metoda de rezolvare a problemelor și exercitiilor întâlnite. Educă-l însă să le folosească pentru a învăța să gândească matematic, nu doar pentru a copia rezultatul și pentru a scăpa mai repede de teme.
Furnizează-i materiale interactive! Auxiliarele din seria Clubul Matematicienilor, de exemplu, îl vor ajuta să relaționeze și cu alte domenii ale cunoașterii, să își dezvolte interactivitatea, gândirea creativă, învățarea activă, precum și transferul cunoștințelor obținute la școală în viața de zi cu zi.
Destinate elevilor din clasele 5-8, auxiliarele din seria Clubul Matematicienilor pun la dispoziția adolescenților exerciții foarte variate, grupate pe trei niveluri de dificultate, marcate grafic cu una, două sau trei steluțe. Iar daca copilul tău este orientat spre performanță, auxiliarul îi oferă provocarea "problemelor de șapte stele".
Intră pe librariadelfin.ro și comandă auxiliarele Clubul Matematicienilor pentru clasele 5-8. Mai mult, pe lângă gama variată de manuale școlare și auxiliare didactice, aprobate de Ministerul Educației, pentru toate clasele învățământului primar, gimnazial și liceal, Libraria Delfin are în stoc și titluri de beletristică, cărți de specialitate sau ghiduri de pregătire pentru bacalaureat.