monitorulcj.ro Menu

Educație

Concursul Interjudeţean de Matematică-Informatică “Marian Ţarină” la a XIX-a ediţie (29-30 martie 2019) (P)

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda a fost gazda singurului concurs interjudeţean de matematică şi informatică de acest nivel din judeţul Cluj, Concursul “Marian Ţarină”.

     Cuprins în lista competiţiilor școlare regionale/interjudețene ce se organizează fără finanțare MEN în anul școlar 2018-2019, prin Ordinul MEN nr. 3061/2019, concursul a reunit 283 de elevi (201 la secţiunea matematică şi 82 la secţiunea informatică) de la clasa a IV-a, până la clasa a XII-a şi peste 40 de profesori din judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş şi Sălaj.

     Preşedinte al concursului a fost, ca de fiecare dată în cei nouăsprezece ani, d-l prof. univ. dr. emerit Dorel Duca, căruia îi mulţumim pentru sprijinul acordat conducerii liceului  în  organizarea acestei ediţii a Concursului “Marian Ţarină”, pentru energia şi dragostea oferite cu generozitate tinerei generaţii de matematicieni şi informaticieni.

     Ne-au onorat cu prezenţa în comisia de elaborare a subiectelor prof. univ. dr. emerit Dorel Duca, prof. univ. dr. Dorel Andrica, prof. univ. dr. Octavian Agratini, lect. univ. dr. Radu Lupşa, asist. dr. Gabriel Mircea și doctorand Catalin George Turcas de la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

     Fără necondiţionata implicare a colegilor din catedra de matematică-informatică (prof. Anca Nechita, prof. Monica Dan, prof. Simona Simonca, prof. Daniela Pop şi prof. Florin Miron), precum şi a colegilor care sâmbătă au asigurat asistenţa, acest concurs nu se putea desfăşura în condiţii optime. Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, prin inspectorii de specialitate Anca Cristina Hodorogea, Cristian Pop și Alina Moldvai-Ventel, ne-a sprijinit în efortul nostru de organizare şi de promovare a două discipline fundamentale în lumea modernă.  Le mulţumim lor şi tuturor celor care, pe plan local, ne-au ajutat să organizăm un concurs de asemenea anvergură.

     Felicitări tuturor participanților, în mod special celor care anul acesta s-au aflat pe podiumul premianților!