Educație

Doliu în învățământul clujean. Unul dintre cei mai iubiți profesori a trecut la cele veșnice

Vasile Gheorghe Berar, profesor de istorie și directorul Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu, a pierdut lupta cu boala crâncenă care îl măcina.

Vestea tristă a fost anunțată de profesorul Sorin Brăileanu.

“Astăzi, 5 Martie 2019, ne despărțim de omul bun și frumos, BERAR GHEORGHE VASILE, distinsul profesor de istorie și director al Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din municipiul Cluj-Napoca, răpus de o boală nemiloasă, care este cancerul! A fost un OM bun și valoros, metodist al IȘJ Cluj, autor de manuale și numeroase lucrări științifice din domeniul istoriei... Și-a dedicat intreaga viață școlii transilvănene, bucățică din care a făcut parte! A fost un OM cu suflet bun, care a pus întotdeauna pe primul loc tot ceea ce are elevul mai bun și mai valoros în el și nu ce deficiențe are! A fost omul care în preajma sărbătorilor de Paște și de Crăciun și cu alte ocazii nu uita nici de mine și spunea: ,,Doamna Adriana, ce mai face ilustrul nostru profesor? Vă rog din suflet să îi duceți un mic cadou din partea mea!”. Atent și generos din fire, obișnuia să le ofere elevilor bomboane. Asta a fost să fie... Îmi pare rău, dle director... Îmi pare atât de rău, dle Berar Gheorghe! Și ne pare atât de rău la toți cei care v-am cunoscut! Dumnezeu să vă odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, declară Sorin Brăileanu.


Potrivit informațiilor furnizate de familia regretatului profesor, înmormântarea va avea loc joi, 7 martie 2019, la ora 13:00.

“Ce stupizenie! În 8 martie ați fi împlinit 61 de ani, iar acum veți fi înmormântat doar cu o zi înainte de ziua dumneavoastră de naștere! Coincidență sau nu? Mergi în pace suflet bun!!!! Veți rămâne veșnic în memoria noastră! Suntem fir de nisip pe acest Pământ, doar umbre și praf..”, mai scrie Sorin Brăileanu.


Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Ultimele Stiri
abonare newsletter