Educație

Elevii pregătiți în programul "Descoperă-ți Pasiunea în IT", câștigătorii Galei "10 pentru Cluj" la categoriile IT și Inovație

Elevii pregătiți în programul "Descoperă-ți Pasiunea în IT" au fost desemnați câștigătorii categoriilor IT și Inovație în cadrul ediției aniversare a Galei "10 pentru Cluj".

La categoria IT a fost desemnată câstigătoare echipa Itech, formată din Ada Birtocian, Denis Ghior, Andreea Ploscar, Teodora Ursu și Iulia Abrudan, de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Elevii au fost mentorați de Adam Gligor, la Netmatch, și au realizat BEEsmart – aplicația care te conectează în timp real cu stupina ta. Aplicația pătrunde într-o ramură necomputerizată a agriculturii, apicultura, și îi oferă un imbold spre industrializare.

La categoria Inovație, învingătoare a fost echipa care a câștigat premiul III dpIT, ediția 2018. Echipa C.A.P.A.C., formată din Carla Todoran, Paul Andreica, Antonio Suciu, Cezar Bretan și Antonia Hergheș, toți elevi ai Liceului Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, a fost mentorată de Fülöp Levente la ArtSoft Consult. Împreună, aceștia au realizat SportSpace, aplicația care înlătură principalele motive pentru care oamenii nu fac sport.


"Descoperă-ți pasiunea în IT" este un program comunitar de educație practică și mentorat în IT dedicat liceenilor, inițiat la Cluj în urmă cu 4 ani și organizat de Asociația DpIT în colaborare cu mai multe companii IT, UBB, UTCN, ISJ Cluj și mai multe licee din Transilvania. Scopul acestui program este de a suține dezvoltarea unei generații de tineri constienți că reușitele sunt rezultatul muncii în echipă, capabili să creeze produse viabile prin înțelegerea proiectelor nu doar din unghiul tehnic, ci și din perspective manageriale, de marketing sau antreprenoriale, fiind conceput astfel încât să ofere participanților posibilitatea de a se dezvolta în spiritul valorilor: inovație, antreprenoriat, muncă în echipă, leadership, responsablitate.

"Ne bucurăm de această recunoaștere a competențelor în IT, a ideilor inovative și efortului elevilor pregătiți în programul nostru, fiind astfel deopotrivă răsplătite atât munca lor cât și dedicarea a peste 80 de colegi-colaboratoti din mediul IT, școlar și academic, îndeosebi mentori, care i-au sprijinit și îndrumat pentru a atinge aceste performanțe. Suntem cu adevărat mândri și avem încă un motiv în plus să continuăm în a-i susține pe cei care contribuie astfel la viitorul societății!”, a declarat Liliana Ștefan-Cazacu, Președintele Asociației DpIT, organizatorul programului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter