Educație

Minifestival patriotic "de Mănăștur", cu sala arhiplină

Cum poate un eveniment școlar să aducă la un loc copiii celui mai mare cartier al Clujului?

Într-o lume în care se vorbește tot mai des despre izolarea în spatele noilor tehnologii, dascălii din cele cinci școli din Mănăștur au pus la cale un eveniment care să îi aducă la un loc pe copiii cartierului.

Seara zilei de marți, 27 noiembrie, i-a găsit pe copiii din clasele mici ale școlilor "Liviu Rebreanu" (organizator principal), "Ion Creangă", "Eugen Pora", "Octavian Goga" și "Iuliu Hațieganu" la un concurs de muzică patriotică, unde au dansat și mai ales s-au bucurat să fie împreună, într-un spațiu care promită să redevină un loc al comunității, cinematograful Dacia.


Marele premiu al festivalului a fost acordat formației Floare de colț, de la Școala "Liviu Rebreanu", iar alte premii și mențiuni au fost împărțite între ceilalți 10 concurenți, grupați în echipe sau nu, care au urcat pe scenă.


Sala a fost neîncăpătoare pentru publicul vesel și plin de viață format din copii - concurenți și susținători - și părinți.

Copiii Mănășturului au reușit să re-creeze, fără să își dea seama, o comunitate, un spațiu al copilăriei, ca cel din anii de glorie ai marelui cartier, iar dascălii au vorbit pentru prima dată despre colaborare între școli, despre prietenie și  organizarea de evenimente - comune sau individuale - pentru toți elevii Mănășturului, inspirate de micul festival de cântece patriotice, dintr-o seară de noiembrie.

abonare newsletter