monitorulcj.ro Menu
Educație

Informatic@365 (P)

LICEUL DE INFORMATICĂ „TIBERIU POPOVICIU” din Cluj-Napoca a fost parte a proiectului informatic@365, inițiat de Fundația EOS, Certipro Education și Microsoft România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Inspectoratele Școlare.

Proiectul asigură elevilor participanți acces la formare profesională și la certificare gratuită Microsoft Technology Associate MTA. Testările MTA sunt examene care oferă certificări profesionale bazate pe produse Microsoft. Certificatele MTA au recunoaștere globală, validată de Microsoft, și sunt de mare ajutor celor care doresc să-și construiască o carieră în IT.

O activitate importantă a proiectului le-a permis elevilor să se conecteze la portalul Microsoft Imagine Academy pentru a avea acces la programele curriculare și la resursele necesare pentru instruire și certificare.


Urmând premisele acestei activități, 20 de elevi de la LICEUL DE INFORMATICĂ „TIBERIU POPOVICIU” din Cluj-Napoca au fost înscriși în proiect, parcurgând planurile de instruire și cursurile pregătite de doamna director adjunct Ancuța-Georgeta Perde, coordonatoarea proiectului la nivelul școlii, și au obținut, în final, certificarea Microsoft Technology Associate MTA, pe două paliere, Programming in HTML5 with Java Script and CSS și Software Development Fundamentals.

            În viziunea elevilor, acest proiect a valorificat abilitățile lor, permițându-le să fie într-o dezvoltare continuă și oferindu-le o excelentă oportunitate pentru a face performanță în acest domeniu.

Etichete: microsoft proiect