Educație

Fiul preşedintelui Siriei, pe ultimul loc în echipă la Olimpiada Internaţională de Matematică

Hafez al - Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, s-a clasat pe ultimul loc în echipa ţării sale la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) care are loc la Cluj-Napoca, acesta obţinând 3 puncte. Hafez ocupă locul 486 din 615 concurenţi.

Potrivit site-ului IMO 2018, Hafez al-Assad a obţinut două puncte la prima problemă din concurs şi un punct la problema a cincea, astfel că a adunat, în total, 3 puncte, cu care s-a clasat pe ultimul loc în echipa de şase concurenţi a Siriei.

Ca ierarhie, fiul preşedintelui sirian ocupă locul 486 din cei 615 concurenţi prezenţi la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.


Rezultatul înregistrat la Cluj-Napoca de Hafez al-Assad este cel mai slab din cadrul participărilor sale la olimpiadele internaţionale de matematică, în condiţiile în care în 2016, la Hong Kong, s-a clasat pe locul 4 în lotul olimpic de matematică al Siriei, cu 13 puncte, iar anul trecut, la Rio de Janeiro, a ocupat ultimul loc în echipă, dar a acumulat 7 puncte.

Primii doi clasaţi ai echipei siriene au obţinut câte 18 puncte care le aduc câte o medalie de bronz.


Festivitatea de închidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică este programată vineri în Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, cu această ocazie urmând să fie împărţite şi medaliile pentru concurenţi.

Olimpiada Internaţională de Matematică se desfăşoară în perioada 3 – 14 iulie la Cluj-Napoca.

abonare newsletter