Educație

Elevele din Cluj cu media 10 la Bacalaureat vor să înveţe în ţară

Trei eleve de liceu din judeţul Cluj au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, două dintre acestea susţinând că vor urma facultăţi din ţară şi că nu au de gând să înveţe, deocamdată, în străinătate.

Andreea Iulia Drăgan, elevă a Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Turda, este una dintre cele trei eleve din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost şi şefă de promoţie la liceu.

”Nu mă aşteptam să iau media 10. Niciodată nu mi s-a părut greu examenul de Bacalaureat, dar am ştiut că este greu să iei note perfecte, adică 10 pe linie. Sunt foarte fericită, pentru că mă va ajuta media de la Bacalaureat la admiterea la facultate. Vreau să mă înscriu la UTCN, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la specializarea calculatoare. A lucra în IT este o meserie de viitor, sunt locuri de muncă în acest domeniu în Cluj-Napoca. Nu vreau să merg să studiez în străinătate”, a declarat, miercuri, Andreea Drăgan pentru Mediafax.


Aceasta susţine că a reuşit să obţină media 10 după ce părinţii au încurajat-o, încă din clasele primare, să înveţe constant şi regulat.

”Toată această muncă s-a acumulat şi rezultatele au venit”, a spus eleva.


Otilia Maria Drugan a absolvit Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca şi a obţinut tot media 10 la Bacaluareat.

”Pur şi simplu am învăţat şi aşa am obţinut media 10. În ceea ce priveşte facultatea, încă nu ştiu sigur, probabil mă voi înscrie la Facultatea de Biologie a UBB, vreau să lucrez pe proiecte în acest domeniu. Facultatea o voi urma în ţară, poate voi face un master în străinătate”, a spus Drugan.


A treia elevă de 10 din judeţul Cluj, Ioana Damian Buda de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca nu a putut fi contactată.

Judeţul Cluj s-a clasat pe primul loc la nivel naţional la examenul de Bacalaureat, cu o promovabilitate de 81,14%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter