monitorulcj.ro Menu

Educație

Colegiul Tehnic "Raluca Ripan" a sărbătorit 70 de ani de existenţă (P)

Joi, 10 mai 2018, Colegiul Tehnic "Raluca Ripan" din Cluj-Napoca a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare.

La aniversarea liceului cu profil de industrie alimentară au luat parte foşti şi actuali elevi şi profesori, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar General Cluj şi ai autorităţilor locale, antreprenori clujeni din domeniul industriei alimentare şi gastronomiei.

În 2018, şcoala pregăteşte, la fel cum a pregătit de-a lungul vremurilor, specialişti în industrie alimentară. Au fost adăugate, desigur, noi specializări cerute pe piaţa naţională, iar mai recent şi pe cea europeană. În cei 70 de ani de existenţă, şcoala nu şi-a pierdut identitatea şi tradiţia, ci, din contră, a ştiut să se redescopere, să ţină pasul cu o societate în continuă transformare. "Reprezentăm o valoare în domeniul industriei alimentare şi gastronomiei, avem olimpici de talie naţională, avem relaţii de parteneriat şi colaborări internaţionale", a subliniat prof. ing. Adriana Tarţa, directorul şcolii.

Inspectorul şcolar general, prof. Valentin Cuibus, i-a felicitat pe toţi cei “care au construit şcoala în cei 70 de ani” şi a înmânat, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, diplomă de excelenţă Colegiului Tehnic “Raluca Ripan”.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a oferit o diplomă de excelenţă Colegiului Tehnic "Raluca Ripan".

Directorul şcolii a înmânat medalii foştilor directori ai şcolii.

Elevi, părinţi, profesori, foşti profesori şi foşti elevi au sărbătorit împreună acest eveniment. Şcoala a fost deschisă tuturor, iar activităţile pregătite au încântat vizitatorii. Au fost prezentate activităţile desfăşurate în cadrul atelierelor-şcoală şi în cadrul orelor de curs, precum şi proiectele europene în care sunt implicaţi elevii. Festivităţile s-au încheiat cu un program artistic şi o paradă a portului popular.

"Nu pot exprima îndeajuns respectul, mulţumirile şi admiraţia faţă de toţi cei care au luat parte la istoria de 70 de ani: cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic, elevi şi părinţi. Un sincer "La mulţi ani!” şcolii noastre şi un gând de recunoştinţă pentru toţi cei care i-au dat şi au primit o fărâmă de suflet", a declarat Adriana Tarţa.

În oferta educaţională a Colegiului Tehnic "Raluca Ripan" sunt incluse formele de învăţământ la zi, seral, postliceal şi profesional (învătământ dual), iar specializările pe care le oferă sunt: tehnician în industria alimentară, tehnician în gastronomie, tehnician dietetician, brutar-patiser-preparator produse făinoase, preparator produse din carne şi peşte, bucătar şi cofetar-patiser.