monitorulcj.ro Menu
Educație

Activitate de învățare pentru elevi găzduită de Colegiul Tehnic „Ana Aslan” și Seminarul Teologic Ortodox în cadrul parteneriatului școlar ERASMUS+ KA2 FOCUS (P)

În perioada septembrie 2017 - august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan este Coordonatorul European al proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul „FOCUS – Developing learning, life and interpersonal skills through a new FOrm-teaching CUrricula for Secondary students” cu nr. de referință 2017-1-RO01-KA219-037143, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+ cu suma totală de 97380 euro.

În cadrul acestui proiect, pe durata a cinci zile, în perioada 16-20 Aprilie 2018 a avut loc a doua activitate transnațională de învățare pentru elevi (Short-term students exchange) găzduită de cele două școli din România, Colegiul Tehnic Ana Aslan și Seminarul Teologic Ortodox.

La acest schimb de elevi au participat câte 6 elevi din toate cele 3 școli partenere din Polonia, Grecia și Danemarca aceștia fiind găzduiți în familiile elevilor români de la cele 2 școli. Pe parcursul celor 5 zile, elevii au participat la ore împreună cu elevii români și au lucrat la produsele finale ale proiectului în grupe multinaționale. Astfel, pornind de la cele trei teme de proiect (Learning Styles, Learning Process, Time&Money Management) ei au conceput un newsletter, numeroase postere și infografice au participat la ore de dezbatere publică și au făcut o vizită de studiu la Provobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat din Cluj-Napoca unde au interacționat cu 2 voluntari EVS și au aflat mai multe despre oportunități de a face voluntariat pe plan local, național și internațional.


Sesiunile de lucru s-au finalizat cu evaluări folosind instrumente online dar și o expoziție realizată de către elevi cu tot ceea ce au muncit și unde au fost invitați să participe elevi și profesori din alte 5 școli din Cluj-Napoca (Liceul Teoretic Avram Iancu, Colegiul de Transporturi Transilvania, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși și Colegiul Tehnic Energetic). Elevii au fost încântați să ofere detalii despre proiect și să poarte discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de utilizare a lor la clasă. Opinia generală a fost una pozitivă, toți elevii și profesorii fiind entuziasmați de calitatea produselor realizate, de varietatea de metode și tehnici folosite.

Vă invităm să accesați pagina proiectului dedicată acestei reuniuni: https://twinspace.etwinning.net/44341/pages/page/389127