monitorulcj.ro Menu
Educație

Secretele bucătăriei mediteraneene la Liceul Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca (P)

Zilele acestea, Liceul Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca, reprezentat de director dr. ing. Pop Anamaria, a încheiat un protocol de colaborare cu Federația bucătarilor italieni, delegația România (Federazione Italiana Cuochi – Delegazione Romania) prin intermediul reprezentanților acesteia, doamna Enza Barbaro – președinte și domnul Giovanni Baldantoni – secretar.

Această colaborare va completa parcursul formativ al elevilor liceului cu ateliere practice și cursuri de perfecționare profesională finalizate cu atestate eliberate de Federația bucătarilor italieni.

Într-o primă etapă, la sediul Liceului Tehnologic nr. 1, în data de 17 mai 2018, se va organiza un curs de pregătire teoretică și practică a pastelor italiene, la care vor participa elevii liceului care frecventează școală profesională (specializările Bucătar, Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație) și liceu (Tehnician în gastronomie), iar domnii Enza Barbaro și Giovanni Baldantoni, bucătari cu recunoaștere internațională, ne vor introduce în istoria și secretele pastelor italiene.


Ca urmare a vizitei întreprinse la Liceul Tehnologic nr. 1  și a discuției avute între Președinte FIC Delegația România, doamna Enza Barbaro și doamna director Pop Anamaria, pentru a dezvolta o colaborare conform protocolului semnat între FIC Delegația România și Liceul Tehnologic nr. 1, din partea FIC Delegația România considerăm că  ”Analizând situația, caracteristicile structurale și resursele umane, cadrul directoral cât și elevii, suntem convinși că FIC Delegația România împreună cu Liceul Tehnologic nr. 1 din Cluj-Napoca vor putea aduce beneficii pentru o integrare mai bună, socială și profesională, în vederea obținerii de rezultate pe parcursul anului cât și în următorii ani cu noile generații bine pregătite și instruite pentru o alimentație sănătoasă...”.

”Conform protocolului stipulat între FIC Italia, care anul acesta celebrează 50 de ani de la înființare și Ministerul Sănătății din Italia,  în vederea garantării unei alimentații corecte și sănătoase promovând un stil de viață și o atitudine sănătoasă urmând o alimentație corectă, Liceul Tehnologic nr. 1 are structura pregatită, precum și elevii bine pregătiți, pentru a putea dezvolta o ramură de specializare în domeniul bucătăriei mediteraneene.”, afirmă Președinte FIC Delegația România, doamna Enza Barbaro.