Educație

Aproximativ 1700 de liceeni susţin mâine examenul care înlocuiește admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB

Peste 1700 de liceeni vor susține duminică, 25 martie 2018, de la ora 9.00, concursul care poate înlocui admiterea la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Concursul constă în susţinerea unei probe scrise la matematică sau informatică, la alegerea candidatului, probă ce poate fi susţinută în limba română sau în limba maghiară, precizează reprezentanţii UBB.

Dintre liceenii înscrişi la concursul programat pentru duminică, 25 martie 2018, 1024 de elevi au ales să susţină proba de Informatică (917 în limba română, respectiv 107 în limba maghiară), în timp ce alţi 745 de liceeni s-au înscris la proba de Matematică (666 în limba română şi 79 în limba maghiară).


Conform regulamentului concursului, primii 6 clasați vor primi în mod automat nota 10, fiecare dintre concurenți având posibilitatea de a folosi nota pe care o primește la concurs ca alternativă la examenul de admitere la Facultatea de Matematică și Informatică a UBB.

.


 

Etichete: admitere ubb cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter