Educație

Clujul găzduieşte Olimpiada Internaţională de Matematică. Peste 1.000 de participanţi, din 120 de ţări, sunt aşteptaţi la eveniment.

Inspectoratul Şcolar Cluj a lansat vineri evenimentul Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO) 2018, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale şi a aproximativ 100 de cadre didactice din toată ţara.

Olimpiada va avea loc în perioada 3-14 iulie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

“Clujul va fi pentru câteva zile bune o capitală mondială a matematicii şi acest lucru este posibil pentru că la nivel local a existat şi va exista în continuare o colaborare instituţională pentru reuşita unui eveniment de o asemenea anvergură. Spun asta pentru că nu doar în cuvinte ne măsurăm susţinerea ci şi în lucruri concrete. Mă refer la implicarea financiară. Consiliul Local, la propunerea Primăriei, a aprobat anul trecut în unanimitate o hotărâre de principiu ca din bugetul pentru 2018 să susţinem cu 100.000 de euro participarea financiară la organizarea acestui eveniment. (…)


Uitaţi-vă în ce galerie se aşează Clujul. Ultima ediţie a fost la Rio, iar după Cluj va fi la Londra, la Sankt Petersburg sau la Tokio. Este o companie extrem de selectă”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.
“Încredinţarea acestui eveniment Clujului vine drept recunoaştere a unui spaţiu clujean al colaborării interinstituţionale corecte şi eficiente şi a unui climat care permite atragerea mediului privat în marile proiecte ale educaţiei”, a declarat la rândul său, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Olimpiada Internaţională de Matematică se află la a 59-a ediţie şi va fi organizată la Cluj-Napoca, în perioada 3-14 iulie. Prima ediţie a fost organizată în 1959, tot în România, la Braşov. Potrivit organizatorilor, la Olimpiadă sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 120 de ţări.

Organizatorii competiţiei sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, iar parteneri sunt Academia Română—Institutul de Matematică, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter