monitorulcj.ro Menu
Educație

Viitori antreprenori învaţă despre antreprenoriat la Cluj (P)

În perioada 9-13 octombrie 2017, Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" a fost gazda întâlnirii transnaţionale cu scop de învăţare din cadrul proiectului european "Empower Students with Entrepreneurial Skills".

"Empower Students with Entrepreneurial Skills" este un proiect de parteneriat strategic Erasmus+, care se desfăşoară pe parcursul anilor şcolari 2015-2016, 2016-2017 şi 2017-2018. Parteneri în acest proiect sunt şcoli din Portugalia, Polonia, Italia, Finlanda, Marea Britanie şi România.

Plecând de la tema generală a proiectului, anteprenoriatul, activităţile desfăşurate isi propun să încurajeze elevii să identifice noi idei de afaceri, să îşi dezvolte propriul plan de afaceri, să îşi promoveze afacerea, să se întâlnescă cu antreprenori care să îi inspire şi de la care să înveţe.


Proiectul se adresează elevilor care au dificultăţi în accesarea curriculum-ului, elevilor care provin din medii dezavantajate, elevilor care doresc să-i sprijine pe cei aflaţi în situaţia de abandon şcolar, sprijinindu-i în procesul de pregatire pentru viitoarea carieră sau pentru a învăţa să dezvolte în viitor propriile afaceri.

Întâlnirea de la Cluj-Napoca a cuprins workshopuri şi prezentări ale activităţilor desfăşurate de şcolile partenere din cele 6 ţări, un tur al oraşului, ateliere de creaţie la Muzeul Etnografic "Romulus Vuia", activităţi de învăţare nonformale coordonate de tineri anteprenori din judeţul Cluj, vizita la Salina Turda.