monitorulcj.ro Menu

Educație

Intersecţii culinare la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca (P)

Elevi, părinţi, profesori şi invitaţi au participat la o sărbătoare a mâncării, ȋn 29 septembrie 2017, a doua zi a Festivalului de artă culinară pentru elevi „Culinaria” care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic “Raluca Ripan” Cluj-Napoca, organizatorul festivalului.

Festivalul de artă culinară pentru elevi „Culinaria”, Ed. 1 – cupe

Echipele de elevi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” Cluj-Napoca, Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, Liceul Unitarian „János Zsigmond” Cluj-Napoca, Şcoala Gimnazială Baciu au pregătit în atelierele şcolii reţetele tradiţionale prezentate în prima zi a festivalului, apoi, în minirestaurantul şcolii, i-au invitat pe cei prezenţi să guste din mâncărurile pregătite. S-au gătit reţete româneşti, săseşti, ungureşti, armeneşti şi evreieşti. Formaţia de dansuri armeneşti „Hayakaghak" din Gherla a oferit un spectacol care a fost apreciat de către toţi cei prezenţi. Fiecare echipaj a fost premiat cu diplome şi trofee.

Festivalul de artă culinară pentru elevi „Culinaria” şi-a propus să încurajeze dialogul intercultural, să prezinte obiceiuri şi tradiţii din judeţul Cluj. De asemenea, prin acest proiect am propus un model de învățare, înțelegere şi dialog intercultural, bazat pe acţiunea comună a unor elevi de etnii diferite, pe prezentarea diversităţii în paralel cu împărtăşirea gătitului şi mȃncatului împreună.

Acest proiect a beneficiat de finanţare nerambursabilă de la bugetul Consiliului Judeţean Cluj, ȋn cadrul proiectelor de tineret şi socio-educaţionale 2017.