Educație

Lecţiile mai atractive Digitaliada ajută elevii să-şi mărească notele

Digitaliada este un program de educație digitală ce încurajează folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ.

Anul acesta, 30 de școli de la sate au intrat în noul an școlar cu laboratoare digitale complet echipate și cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică.

La matematică, materiale furnizate presupun 13 jocuri și aplicații digitale educative instalate pe tablet şi 60 de proiecte didactice de Algebră și Geometrie. La informatică, materiale furnizate au constat într-un hid pentru utilizarea PC, însoțit de un caiet de lucru, un ghid pentru utilizarea tabletei, însoțit de un caiet de lucru şi două jocuri de programare pentru copii – Scratch Junior și Lightbot.


“Ce au învăţat elevii? Editare de text, poșta electronică, tehnici de căutare a informației, realizarea de proiecte de programare pentru copii. Metodele digitale folosite în 7% până la 20% din timpul orelor de matematică au avut ca şi scop principal fixarea și consolidarea materiei predate, dar și pentru testarea cunoștințelor. 25% dintre copiii de la clasele VI-VIII și-au mărit cu aproximativ un punct media la matematică comparativ cu anul anterior”, spune echipa de experți în educație și sociologie care a prezentat rezultatele proiectului-pilot Digitaliada 2016-2017.

Potrivit acestora, printre efectele folosirii jocurilor și aplicațiilor digitale asupra elevilor se numără: înțeleg și rețin mai ușor noțiunile predate, consideră mai atractive orele de curs, sunt mai deschiși să participe activ la desfășurarea orelor, își îmbunătățesc viteza de calcul matematic, au înțeles că tabletele au și un rol educativ, și nu doar distractiv.


Efectele folosirii jocurilor și aplicațiilor digitale asupra părinților elevilor sunt: au constatat o preocupare sporită a copiilor privind folosirea acasă a jocurilor digitale educative și față de realizarea de proiecte de programare, satisfacția că școala le pregătește copiii pentru lumea digitală în care vor trăi şi încredere crescută în calitatea educației primite de copiii lor la școală.

Digitaliada în școli de la sate – în cifre


10 școli gimnaziale rurale
1.000 de elevi
Matematică și Informatică cu instrumente digitale
270 de tablete pentru elevi
10 laboratoare digitale: 270 de tablete pentru lucru individual, 11 laptopuri, 8 videoproiectoare, 1 imprimantă multifuncțională

Ultimele Stiri
abonare newsletter